fredag 2 maj 2008

Nordisk konferens

Sedan i torsdags morse befinner sig styrelsen i den danska kungliga huvudstaden, Köpenhamn för att deltaga på den nordiska konferensen. Nordisk konferens adresserar olika målgrupper för olika år och med olika teman är det tänkt att konferensen skall möta de olika förändringsbehov som finns inom den nordiska regionen. Eller? Nordisk konferens är också ett utbildande läger i syfte att stärka de enskilda deltagarna i sitt engagemang så att de kan komma hem och vara bättre världsmedborgare. Fråga någon annan och svaret blir att vi är här för att nätverka med de andra nordiska länderna i syfte att få vara en stark nordisk röst internationellt sett. Det är nämligen så att vi är inte eniga om varför vi har den nordiska konferensen, om dens syfte eller dess mål. Det är en av de frågorna som vi hoppas att få diskutera här under helgen. 
Men vi är här, och vi diskuterar de nordiska ländernas förändringsbehov, vi utbildar oss under informella former och vi nätverkar. I går genomförde den finska delegationen en aktivitet kring de utmaningar som kan finnas i en lokalförening och synen på hur man arbetar med dessa utmaningar i den lokala respektive den nationella styrelsen. För oss svenskar var det en spännande aktivitet då den problematiserade flera av de utmaningar som vi står in för i CISV Sweden.
Lene Eltevik från den internationella styrelsen finns också på plats och vi diskuterar den internationella strategiska planeringen - som skall hjälpa oss att göra det vi gör bra bättre. Den internationella strategiska planeringen väcker såklart funderingar kring vårt eget arbetet med de så kallade 2010-målen och ödmjukt konstaterar vi i den "svenska delegationen" att vi i CISV Sweden är duktiga på att tänka långsiktigt.

På bilden: Nivette, Teresa, Ida och Daniel.

Inga kommentarer: