måndag 20 september 2010

Dagen efter valet!



Här går 5000 Göteborgare i regnet de flesta av dem har röstat; rött, blått, grönt, och ändå går de i samma demonstration. Tillsammans värnar de om de demokratiska grundläggande rättigheterna i samhället allas lika värde och rätten att vara inkluderad i samhället eller som en av våra CISV:are i Stockholmsdemonstrationen uttryckte sig "För mig är det viktigt att visa att jag vill ha ett öppet samhälle där alla människor har samma rättigheter. Det var inte en manifestation för att krossa SD, utan för att visa att vi måste börja jobba med folks attityder"

CISV Sverige kan här fylla en funktion, mötesplatser, läger aktiviteter som gör att man som förälder göra som Sanna säger:1) Fortsätta att berätta för mina barn om vilken oändlig dumhet och grymhet människor är förmögna till. 2) Fortsätta att påminna mina barn om vilken gränslös godhet och omtanke människor är kapabla till. 3) Hoppas på att alla föräldrar i hela världen gör samma sak.

Så låt oss påminna varandra i ord och handling om att skapa ett samhälle där vi alla har en plats känner oss välkomna och inluderade oavsett hudfärg, ursprung, ålder, sexuellläggning religion osv. Ta hand om varandra!

Inga kommentarer: