torsdag 5 augusti 2010

AIM i Berlin!




Nu är Aim:et igång det internationella årsmötet för CISV här i Berlin. AIM:et här samlar 48 av de 67 medlemsländerna. Mötet öppnades idag med en del formalia och Sverige kan glädja sig åt att Litauen röstades in tillsammans med Kina som fullvärdiga medlemmar. I detta har CISV Sverige en stor del då vi varit Buddy land för Litauen, vilket innebär stöd och hjälp under flera år. Den Litauiska trusteen tackade för detta och speciellt Adam, Nivette och Lisa som var den Buddy Litauen kommitté som starta upp samarbetet.
Vi är en stor Svensk delegation ett 15 tal svenskar är här, juniorer, trustee och CISV:are som är medlemmar och jobbar med de internationella frågorna på olika sätt i kommittéer och arbetsgrupper. Den stora frågan på årets möte är att det ska väljas en ny styrelse med ordförande för de nästa 3 åren. Det finns många kandidater för detta och har olika färdigheter för att göra ett bra jobb! Mycket lobbying att vänta!
Jag kommer under mötets gång att be några i delegationen att bidra med sina reflektioner och funderingar kring AIM och vad deras olika uppgifter är. /Åsa

Inga kommentarer: