fredag 6 augusti 2010

Daniel och Stina två av de svenska CISV:arna som arbetar i internationella kommitter.

Befinner mig just nu på det internationella årsmötet, AIM i Berlin. Jag har den stora glädjen att arbeta i International Mosaic Committee, IMC och det är verkligen både roligt och utmanande. Igår höll vi i två sessioner för mötets deltagare om hur man "tänker mosaic". Tanken var att få folk att komma igång att fundera kring vad man är passionerad över och hur man skulle kunna använda detta som en metod till att göra ett mosaic projekt. Så klart önskar ju vi som arbetar med Mosaic att det skall leda till just ett sådant projekt, men viktigaste av allt handlar det om att skapa medvetenhet om att alla på något sätt kan skapa positiv förändring.

Det är verkligen spännande och väldigt utmanande för mig att vara här. Att få träffa folk från hela världen som tillsammans arbetar hårt för CISV och fredsutbildning, är nästan lite omvälvande. Det gör mig helt enkelt extremt inspirerad eftersom det visar tydligt hur viktigt CISV's arbete är på många plan, lokalt, nationellt och internationellt. Jag gillar verkligen att vara här!






Just nu sitter vi i Plenum och behandlar motioner. Jag som skriver heter Daniel Frelén och är ordförande för CISVs Organisational Relation Committee. Kommittén är nystartad och har under AIM arbetat med att identifierat arbetsområden, fokus och mål.
Kommittén har tre identifierade uppdrag vilka är följande:
- CISVs internationella relationer
- Koordinering inom CISV International
- Stöd till CISV-länder och lokalföreningar
CISVs internationella relationer består i att utveckla och underhålla våra relationer med bl.a. UNESCO, Council of Europe etc.
Koordineringen i CISV International innebär att vi utgör mötesplatsen för att våra programkommittéer ska kunna utveckla de delar av sina program som handlar om relationer med andra organisationer.
Stödet till CISV-länder och lokalföreningar handlar om att hitta bra exempel på relationer med andra organisationer och hur CISV-länder och lokalföreningar kan utveckla sin verksamhet genom samverkan med andra organisationer.

Inga kommentarer: