tisdag 22 juli 2008

Snart dags för CISVs internationella årsmöte





















I början av augusti 2008 beger sig fler än 300 CISVare från hela världen till Florens i Italien för CISVs internationalla årsmöte, AIM (Annual International Meeting). Vi kommer i år vara 15 svenskar på plats.

Det är Bebbe, Sanna, Adam, Per, Monica och Ida som är på plats utifrån sina uppdrag inom CISV International. Det är Lollo och Kata som representerar CISV Sweden's juniorer (NJRs), samt Nivette, Jenny (jag), Daniel, Stina, Cecilia, Rodolfo och Teresa som tillsammans med våra NJRs representerar CISV Sweden. Stina kommer dessutom att arbeta tillsammans med internationella mosaikkommittén, Cecilia med internationella inkluderingsarbetsgruppen, Rodolfo med internationella utbildningskommittén och Daniel med internationella informationskommittén (med fokus på externa relationer). Ida har ett uppdrag i den internationella organisationsutvecklingskommittén (ODC) och Monica i den internationella interchangekommittén.

Adam sitter i den internationella styrelsen, och Sanna samt Per är ordföranden för internationella kommittéer (Per för internationalla mosaikkommittén och Sanna för internationella organisationsutvecklingskommittén). Det betyder att de tillsammans med ca 15 andra utgör "Expanded Executive Commitee" (EEC) som består av alla kommittéordföranden och styrelsen. EEC är ett rådslagande och skapande samarbetsorgan inom CISV International.

På själva årsmötet, i plenum (det stora mötesrummet), representerar Nivette oss (varje land har en representant). Det betyder att det är Nivette som för talan för CISV Sweden i diskussioner och att det är hon som röstar för oss.

Före själva årsmötet börjar (och delvis parallellt) så har den internationella juniorstrukturen årsmöte, IJBC (International Junior Branch Conference). Detta mötet är en mycket central del i CISV men helt autonomt gällande dess innehåll och form. Dvs, Lollo och Kata representerar CISV Sweden men hämtar uteslutande sitt mandat (vad de ska tycka, säga och rösta) från CISV Sweden's juniorstruktur, dvs lokalföreningarnas juniorgrupper.

Totalt håller årsmötet på from den 31/7 till den 10/8, och hela tiden är det flera parallella spår av möten, diskussioner, arbetsgrupper, utbildningar, sociala aktiviteter och informellt mingel. Sammanlagt, och som vanligt i CISV så är inte ett årsmöte bara ett formellt årsmöte – det är många dagar, deltagare, diskussioner och tankar, viktiga frågor och en massa på gång hela tiden och samtidigt – en hel del att koordinera och hålla kolla på.

Detta ska verkligen bli jättekul och riktigt spännande!

Bilderna ovan är från AIM 2006:
1 och 4: Ett utbildningspass i hur man kan använda en fallskärm som verktyg i olika aktiviteter.
2: Adam och Bebbe kör arga-leken.
3: Nivette och Lollo leder tåget till den årliga fotbollsmatchen mellan kontinenterna.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Ett ihärdigt rykte gör gällande att det kommer vara 16 svenskar på plats... ;-)

"Köksslaven"

Åsa callesen sa...

Men just det, även jag har hört det ryktet. Välkommen i gänget.