onsdag 22 oktober 2008

"The book"



















Det är fredagen den 17 oktober. Klockan är 23.30. Adam och jag är i Stockholms centralstation och väntar på killarna som ska komma från Newcastle och Paris. Vår “educational officer” från Storbritannien och en vän från Brasilien kommer för att arbeta med oss och fyra andra svenska CISVare under helgen. Vi samlas för att arbeta med “The Book”, eller som en del kallar den; “A simple Peace”.

Vi börjar helgen med grundidéen att skriva en cool och interaktiv bok som visar hur bra vi är inom CISV på att arbeta med och utveckla fredsutbildning i praktiken. Det är ingen lätt uppgift… måste jag säga. Våra målgrupper är nämligen allt från en person som knappt vet något om CISV och vill lära sig mer om oss och fredsutbildning, till mycket erfarna CISVare som söker nya utmaningar.

Från lördag till söndag, diskuterar vi allt från olika koncept på djupet, till olika färger och former för att hitta en perfekt kombination av text och illustrationer. Vi lär oss mer om fredsutbildning, layout, utbildning och värderingar.

Nu har vi en struktur, titlar, aktiviteter, ämnen, fakta, ritningar, som kommer att hålla oss väldigt sysselsatta under de kommande månaderna, medan vi gör “The book” till en obligatorisk referens för alla som vill veta mer om allt från Mahatma Gandhi till PDPEF.

Tack Kiran, Teresa, Marcos, Louise, Cissi, Ola och Adam för en riktigt bra helg och för ert arbete i detta projekt!

Rodolfo Zúñiga Vargas

Projektledare för “The Book”

Vice Ordförande CISV Sverige

Inga kommentarer: