tisdag 12 augusti 2008

"It's all about the education"


















Rodolfo Zuniga, vice ordförande i CISV Sweden bloggar om sina erfarenheter från det internationella årsmötet i Italien, som nu är avslutat.

CIAO!!!

Nu sitter jag hemma I Landskrona efter ett strålande AIM i Florens. För mig har det varit ett riktigt intressant möte med en massa nya projekt och idéer kring fredsutbildning och hur ska vi jobba med det i framtiden.

I Florens diskuterade vi hur vi ska fokusera på vår utbildning inom CISV International. Vi kommer att jobba med fredsutbildning under tre kategorier: Curriculum/Content, Research/Evaluation och Training. Detta betyder att vi ska jobba med vilka teman inom fredsutbildning som vi kommer att använda oss av, hur kan vi utveckla och förbättra vår utbildning och hur vi ska träna personer i att engagera sig i organisationen.

Vår "educational officer" har jobbat med "Pocket T", en liten bok som alla kan använda för att förstå vårt utbildningsperspektiv. Boken kommer att hjälpa dig med frågor som "Vill du förklara till nya föräldrar vilken utbildning CISV har?", "Behöver du hjälp för att träna nya ledare i din lokalförening?", "Vill du utveckla CISV Sveriges nätverk?", "Känner du att din lokalföreningsstyrelse skulle behöva veta mer on fredsutbildning?" osv.

Tillsammans med Pocket T kommer nya verktyg för de tre kategorierna som vi ska använda i alla våra program, bl.a. en ny och praktisk version av vår "Education Circle" (se bilden ovan) och PDPDEF (Programme Directors Planning and Evaluation Form). PDPDEF eller "Puff Puff" är ett nytt verktyg för alla program som ska ge mycket information om hur våra deltagare kan förstå och lära sig vår utbildningspedagogik.

Nästa år kommer CISV Sverige att extremfokusera på vårt utbildningsperspektiv. Det kommer att vara en perfekt tid för oss att utveckla oss själva inom fredsutbildning och skapa en starkare och ännu mer professionell organisation!

"It's all about the education" …som Daniel säger.
Vi ses! /Rodolfo

Inga kommentarer: