tisdag 20 oktober 2009

Sverigedemokraterna och deras förenklade lösningar

Jag blir varm om kinderna känner jag, när jag läser Jimmie Åkessons debattinlägg i Aftonbladet, publicerad i går, den 19 oktober. Varm och arg, då, låt det inte råda någon oklarhet kring detta. Deras debattinlägg bjuder mig att damma av det ställningstagande som CISV Swedens styrelse tog för tre år sen. För mycket lite har hänt sedan dess, SD levererar fortfarande enkla lösningar på en komplex värld och dess utmaningar.

"Det är vår tydliga åsikt att Sverigedemokraternas förenklade lösningar på samhällets utmaningar bygger på en samhälls- och människosyn som helt går emot den värdegrund vilken CISV vilar på. CISVs kärna och verksamhet bygger på en stark tro på mångfalden, i världen och i vårt närsamhälle. Vi sätter allas lika värde, utan åtskillnad av något slag, i centrum för den värld vi vill vara med och skapa – en öppen och rättvis värld. Vi är övertygade om att förutfattade och kategoriska förklaringar varken är rätt sätt att förstå enskilda människor eller vårt komplexa samhälle."

De som visar sitt stöd för SD gör ett val, vi vars syn, på människan och världen, inte är förenlig med SD:s gör ett annat. Vi gör det genom dialog och debatt. Men vi gör det också genom den verksamhet som vi, och många andra med oss bedriver, där vi långsiktigt utbildar för fred och bygger en bättre värld.

Inga kommentarer: