tisdag 1 juni 2010

Vad kan vi i CISV bidra med???

Vi har alla de senaste dagarna följt båtarna Ship to Gaza. Hur förklarar man det som sker med Ship to Gaza, då det för mig är oförklarligt? Min åsikt är att Cisv inte vara en fredsorganisation utan att stödja och försvara humanitär hjälp till civila, även på Gaza. Jag tycker därför att vi var och en måste ta ställning om vi ska fördöma aktioner som detta. Aktioner som upprör en hel värld.

Vad kan vi göra?

Istället för att söka hämnd, kan CISV:are använda sig av vad de lärt sig, att kommunicera på tvären, att starta diskussioner med de CISV:are man känner i världen, Israel, Libanon, Egypten mfl, Lyfta blicken, visionera hur kan det se ut om 10-20 år? Hur får vi stopp på våldsspiralen? Detta kan låta orealistiskt, men det har alla ändringar varit en gång, Just du kan vara en liten del i förändringen. Europa klarade två världskrig och att efter det skapa fred. Vad ska hända för att mellanösterna ska gå igenom samma process?

Att barn från krigande länder träffas på våra barnbyar vet vi alla, Var går gränsen för vad vi ska diskutera och ta upp på våra läger och möte? Att inte kränka individer eller ställa dem till svars för hela nationers handlande är viktigt i dessa dagar. Att vi i CISV kämpar för arenor för mänskliga möte oavsett bakgrund är väl del i att skapa en bättre värld. Så fortsätt att kämpa skapa arenor för möten! Läger och aktiviteter som främjar ett klimat där alla känner sig bekväma och kan komma till tals. Delta i debatten lyssna, diskutera, agera!

Inga kommentarer: