torsdag 20 november 2008

Unesco gör fotoutställning om pressfrihet och journalisters säkerhet

I Paris har Unesco nyligen invigt en fotoutställning om pressfrihet och journalisters säkerhet. Svenska Unescorådet har bidragit med pengar till utställningen som visar de platser som journalister har dödats på. Utställningen är portabel och kommer att visas i Qatar, Mexico, London, Bryssel och Strasbourg. Under våren 2009 kommer utställningen till Stockholm.

På det symposium med temat Yttrandefrihet och demokrati som hölls i samband med fotoutställningen i Paris talade den mexikanske journalisten, författaren och MR-aktivisten Lydia Cacho Ribeiro som av Unesco belönats med Guillermo Cano World Press Freedom Prize för sitt arbete. Lydia Cacho kommer i mitten av november till Sverige för att ta emot Tucholskypriset från Svenska PEN. I samband med detta bjuder Unescorådet in henne till ett frukostseminarium.

Det svenska Unescorådet har under året arbetat genom flera olika samverkansgrupper. CISV Sweden deltar i Samverkansgrupp för Kultur. Under gruppens senaste möte diskuterades att utställningen skulle kunna visas på en offentlig plats i Stockholm för att nå fler målgrupper. Ett förslag var t ex att den skulle visas på Nybroplan på Raoul Wallenbergs torg "mitt bland folket."

Mer information om Unesco www.unesco.se
http://portal.unesco.org/ci/en/ev.php-URL_ID=2493&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

Inga kommentarer: