fredag 14 maj 2010

Fred är Najs, visste DU det?



Nu är vi äntligen igång. På en lägergård vid Rösjön utanför Stockholm vistas vi nu, 31 ungdomar från hela Sverige som vill bli fredsutbildade och en fantastisk stab som gör det möjligt. Nästan alla lokalföreningar är representerade! I denna stund sitter alla och planerar sina aktiviteter som de sedan ska genomföra någon gång under helgen!

Vi kom hit onsdags kväll och sedan dess har det varit full rulle hela tiden. Vi har olika teman på de olika dagarna och igår var känslodagen. Det började med att Åsa pratade om ledarskap med oss och sedan fick vi testa på hur vi planerar aktiviteter. En grupp av deltagare gjorde sedan en aktivitet om känslor. Vi pratade om hur man visar känslor och varför men gör det. Sedan, med massa god chili con (eller sin carne) i magen, var det dags att genomföra aktiviteten ”Rum av känslor”. Vi hade blivit indelade i fem grupper som alla hade fått varsin känsla. Kärlek, irritation, beroende, rädsla och glädje. Vi blev tilldelade ett rum som vi skulle skapa den här känslan i. Sen skulle vi besöka allas olika rum och de skulle besöka vårt. Hur underbart var det inte att komma in i kärleksrummet och få en lång kram sedan lite massage till lugn gitarrmusik. Min grupp hade rädsla så vi byggde upp världens spökrunda i huset! Efter det så var det tankar för dagen så Eva läste lite för oss, det slutade med att alla somnade huller om buller i soffor och på golvet – helt utmattade var vi!

Nu ska jag bege mig ut till de andra och snart kommer en tjej hit som ska prata lite kultur med oss, för dagens tema är just det- kultur. Det ska bli så spännande och se vad dagen har och bjuda på. Hoppas ni har det lika fanatiskt hemma i stugorna som jag har det här!

Peace out! Matilda

Inga kommentarer: