onsdag 9 april 2008

LSU:s Globalkonferens 2008: Climate Change – Youth Perspectives on Security, Peace and Democracy

Vill du åka på LSU:s Globalkonferens 2008?
Då har du chansen nu!

Ansökningstiden är kort – sök senast den 17/4.

Vad är globalkonferensen då?
Globalkonferensen arrangeras av LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, där CISV Sweden är medlem. LSU är en samarbetsorganisation som CISV Sweden ofta verkar i, bland annat genom de olika utbildningar som erbjuds och i Alla olika alla lika-kampanjen. Varje år arrangerar LSU en global konferens med ungdomar från hela världen. Årets tema är klimatet – en av vår tids globala gemensamma utmaningar. Konferensen arrangeras den 16-18 maj 2008 i Örebro.

LSU planerar att 150 unga ledare från alla medlemsorganisationer och internationella partnerorganisationer kommer att samlas i Örebro för att diskutera hur vi kan förhålla oss till och agera för att åstadkomma hållbar utveckling. Fokus kommer att ligga på att ge deltagarna kunskap, erfarenheter och konkreta verktyg för förändring. Hållbart och visionärt ledarskap samt socialt entreprenörskap är en viktig del av programmet; på vilket sätt måste vi som dagens och morgondagens ledare från civila samhället förhålla oss till de utmaningar som världen gemensamt står inför? Läs mer om konferensen på www.lsu.se

Självklart ska CISV Sweden vara en av de deltagande organisationerna!
Därför utlyser vi nu möjligheten för 2-4 personer att bli nominerade till LSU att få delta på konferensen (det sista beslutet tar LSU, men chansen att få åka efter att ha blivit nominerad är stor). Deltagaravgift och resa bekostas alltså av CISV Sweden.

Du som söker gör det av följande orsaker:
  • antingen för att du vill hämta hem information och kunskap i ämnet som CISV Sweden kan arbeta vidare med. Du ska vara beredd att exempelvis hålla sessioner efter konferensen eller på något annat sätt delge informationen tillbaks till CISV Sweden,
  • eller så söker du därför att du vill skapa nätverk i CISV Swedens namn med alla de andra organisationer som väntas närvara på konferensen. Genom att CISV Sweden varit aktiv i LSU-sammanhang har du förhoppningsvis redan börjat odla kontakter med andra organisationer som du kan förvalta och fördjupa på Globalkonferensen. Nya kontakter finns ju också att nätverka med!
  • Vill du göra båda är det givetvis också tillåtet.
Gruppen från CISV som åker kommer att arbeta tillsammans på konferensen men ha olika ansvar enligt uppdelningen ovan. I din ansökan ska du fylla i varför du vill åka med utgångspunkt från ovan nämnda syfte med deltagandet. Varför vill just du inhämta information och kunskap i ämnet? Eller varför vill och kan just du nätverka på Globalkonferensen? Ansökan ska vara högst en A4-sida.

Ansökan skickar du in till Jenny Andersson, ordförande CISV Sweden, per mail: jenny.andersson(at)se.cisv.org senast 17 april klockan 12.00. Efter det får du veta om du blivit nominerad till Globalkonferensen samt (senare) om du i så fall fått en plats.

Inga kommentarer: