onsdag 17 september 2008

Mål, mål, mål

Sedan några år tillbaka arbetar CISV International och CISV Sweden med långsiktig planering, i Sverige kallar vi dessa för 2010-målen. 2010-målen handlar om var vi som organisation vill stå 2010. På styrelsens första möte i mars definierade vi gemensamma mål för verksamhetsåret 2008 och efter en process som initierades i mars har styrelsen nu landat i mål för varje enskilt område som vi arbetar med. Dessa mål är inte särskilt långa, men pekar ut riktningen för våra olika uppdrag. Målet med styrelsens arbete med våra nätverk är exempelvis att:

"Använda nätverket som en plattform för omvärldsanalys för att utveckla CISV som organisation och stärka CISVs varumärke. Se till att ytterligare skapa nätverk med externa aktörer, i syfte att utveckla vår pedagogik och våra metoder."

Den arbetsgrupp inom styrelsen som arbetar med våra nätverk har nu en målformulering att luta sig gentemot. Sen är det upp till varje enskild arbetsgrupp att finna metoderna för själva genomförandet av uppdraget. Målformuleringarna kommer också att hjälpa oss i formuleringen av våra verksamhetsplaner för 2009 och framtiden.

Sedan den 1 september har CISV Sweden en anställd organisationsutvecklare, Eva, som kommer att arbeta med stöttning, inspiration, utbildning och samordning av lokalföreningarna. Eva kommer också jobba med att arbeta fram en konkret långsiktig planering för varje lokalförening och sen samordna stöttningen till lokalföreningarna i genomförandet av dessa planer. Tanken med dessa planer är att vi skall sätta oss ner, i våra respektive föreningar, och funderar över vad vi vill med våra verksamheter, vilka mål vi vill uppnå. På detta vis tror jag att vi kommer att höja kvalitén i allt det vi gör. Tydliga mål borgar för goda resultat.

Inga kommentarer: